Jak to všechno vidí fanoušek ROXETTE... ☺

Přejít na obsah

Jak to všechno vidí fanoušek ROXETTE... ☺

World ROXETTE Tribute Band
Published by Majsi (Valeria Zvarova) v RECENZE · 1 Květen 2017
Bylo to jednoho listopadového večera, kdy jsme se s naší partou fanoušků domluvili na společném večeru u jednoho z kamarádů. Byl dort, videa, skvělá hudba, dobrá nálada - ale hlavně - přišli hosté, o kterých nikdo z nás nevěděl. Z dřívějška jsme všichni znali Honzu Horkela, ale velkým překvapením bylo, když se ve dveřích objevila velmi věrná kopie Marie - no moje první reakce byla "super účes" a tím jsem tuhle kopii - dneska naši kamarádku Zuzku - asi trochu dostala :-)) Nikdo z nás netušil, co si na pro nás tahle dvojka nachystala. Není třeba dlouhého vyprávění - stačilo, aby Zuzka vytáhla tablet, Honza kytaru a všichni jsme se rázem ocitli na soukromém koncertu Roxette revival unplugged! Nikdo z nás totiž nevěděl, že se tahle povedená dvojka (…v té době spolu ovšem ještě nespolupracovali a Honza jen vytáhl Zuzu na party seznámit se „Rox bandou“… – pozn. -rockset-) a k nim ještě další spousta skvělých lidí, kteří hrají v této kapele, jako Roxette revival živí! Reakce byla asi taková, jak říká Kája Gott, když dostane Slavíka - "To jsem opravdu nečekal!" :-))
Celý večer jsme si maximálně užili a domluvili jsme se, že se půjdeme podívat na koncert do Rikatada - a od té doby jsme s nimi všude, kam se nám to povede ;-)
Jsou různé druhy fanoušků - třeba tací, kteří chtějí vidět pouze originál, my to nikomu nemáme za zlé... ALE blíže než takhle se prostě k originálu nemůžete ani dostat! Jejich akce na pódiu, pózy, které důvěrně známe z videoklipů a koncertů Roxette - ale které zpěvačka snad nikdy ani neviděla, a má to prostě v sobě - prostě je to tak autentický zážitek, že si až někdy musíme říct - je to opravdu ta česká verze nebo jsme se ocitli v roce 1995 na turné Crash! Boom! Bang! někde v Evropě??


Důkazem bylo velké evropské setkání Roxette fanoušků v Hard Rock Café, kdy kvůli koncertu skutečných Roxette přijela do Prahy velká parta a všechny jsme je pozvali na tuto akci. Reakce byla neuvěřitelná, nejskalnější fanoušci tleskali nadšením, vytáhli mobily a točili videa, po koncertě se s našimi hvězdami fotili a stále vystoupení komentovali - to je síla, to je snad lepší než originál!!! A někdy vás tohle opravdu napadne.... hold čas letí jako bláznivý, ale s tímhle bandem se snad zastavil, nebo i vrátil! A to je dobře!!
Prostě mají drive, mají nadšení, mají sílu a hlavně je to baví!! A to je vidět! A nás to baví taky a moc!
Ta podoba je opravdu velmi přesná, jenže my zažijeme i to, o čem se nám jako fanouškům Roxette může sotva zdát - že si prostě zpěváci a kapela po koncertě s námi sednou ke stolu a prostě si povídáme a stali se z nás přátelé a jsme za to moc rádi!
Zuzka je stejně srdečná jako Marie a troufám si říct, že je tak dobrá zpěvačka, že pár nejmenovaných kolegyň může být jen rádo, že tato star, a to teda je - nehraje v soutěžích o Slavíky a pod. to by totiž ony žádné neměly!
Jak moc je pro nás jako fanoušky tahle kapela záchranou se ukázalo přesně 18.4.2016... tedy v den, kdy se stalo to, čeho jsme se obávali - Marie z Roxette skončila na radu lékařů s vystupováním... Tehdy si pamatuji, že jsem Zuzce řekla - teď je to na vás... a je to tak, je to na nich a svůj úkol plní opravdu na 1*!!
Každý koncert má nějaké překvapení, třeba jako španělskou verzi Spending my time - nebo rockovou verzi Things will never be the same... prožitek je pro nás opravdu autentický - ale s tím rozdílem, že tohle bychom se skutečnými Roxette ani tehdy, kdy jezdili na turné, prostě nemohli zažít..
Včera jsme v Mladé Boleslavi poprvé zažili opravdové deja-vu, když jsme tuhle skvělou partu viděli na velkém pódiu, se světly a ozvučením jako velké hvězdy...
Bylo to jako flashback - venku bylo tak akorát, nepršelo, byli jsme připraveni na úprk do prvních řad.. a stačilo zavřít oči, a najednou to nebyla louka u Boleslavi, ale v Göteborgu nebo ve Stockholmu... a ani koncert nás z tohoto dojmu neprobudil - právě naopak! Zuzka a Ondra, hlavní dvojka - alias česká Marie a Per, byli svým vzorům tak blízko, že jsme chvílemi měli pocit, že jsme na skutečném open air s Roxette.... tohle si prostě nemůžete nechat ujít!
Kdo z fanoušků váhá, neváhejte, jsou prostě skvělí!!
Zuzi, Ondro a všichni z této skvělé party, moc vám všem díky za super akce, koncerty, povídání, přátelství a hlavně za to, že nám přinášíte naše Roxette vlastně až domů! Držíme vám palce a ne aby vás napadlo s tímhle přestat!! ☺



© The RockSet 2017
Návrat na obsah